SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC FERMECATĂ

Ingrediente:

1 kg dovleac

1 ceapă de mărime medie

2 cartofi mari

2 morcovi

1 jumătate de țelină de mărime medie

2 linguri ulei de masline

1/2 linguriță de coriandru

1/2 linguriță de nucșoară

¼ linguriță de ghimbir

Sare după gust

1 praf de piper

1 l de supă de pui sau 1 l supă de legume (zeama ce rămâne după fierberea legumelor)

5 linguri cremă de brânză

125 de ml de smantană pentru gătit

Mod de preparare:

    Se curăță dovleacul, morcovii, cartofii și țelina, se taie sub formă de cubulețe și se pun la fiert separat. După ce fierb se scurg într-un vas, păstrând zeama ce rămâne de la legume.

Se încălzește uleiul de masline într-o tigaie pe foc mic și se călește ceapa până când se înmoaie și devine translucidă. Apoi se adaugă condimentele (1/2 linguriță de coriandru, 1/2 linguriță de nucșoară, ¼ linguriță de ghimbir, 1 praf de piper) și se amestecă.

După un minut, se adaugă cubulețele de dovleac, morcovi, cartofi, țelină, se toarnă supa/zeama rezultată după fierberea legumelor și se lasă la foc mic pentru încă 10 minute. Dupa ce legumele s-au înmuiat bine, se stinge focul și se lasa supa să se răcească puțin. Se pune toată compoziția în blender, de adaugă sare după gust și se mixează până ce devine o pastă subțire. Se toarnă apoi toată supa înapoi într-o cratiță, se amestecă cu smântâna și se mai lasă 10 minute la foc mic. La final se adaugă și crema de brânză.

Supa cremă se servește cu crutoane. Să aveți poftă!

20161012_183155.jpg

Anunțuri