TORT DIPLOMAT CU INIMIOARE

INGREDIENTE

400 gr pișcoturi

2 portocale

2 kiwi mai mari

500 ml lapte

500 ml frișca lichidă

o conservă ananas (cu tot cu suc)

180 gr zahăr

5 gălbenușuri

2 linguri făină

20 gr gelatină

1 esență lămâie

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput se hidratează gelatina. Se pune într-un bol și peste ea se toarnă apă caldă. Se lasă să crească iar între timp ne ocupăm de cremă. Se pun: zahărul, gălbenușurile, făina și esența de lămâie într-un vas. Amestecăm până ce se omogenizează toate ingredientele. Se toarnă laptele puțin câte puțin până ce se topește zahărul, apoi se așează pe aragaz, la foc mic. Se amestecă continuu având grijă să nu se lipească. Se lasă pe foc până dă puțin în clocot. Se lăsă la răcit cam 10 minute, după care se adaugă gelatina și se omogenizează astfel încât aceasta să fie topită.

Fructele se taie cubulețe potrivit de mici. Se bate frișca lichidă până când devine spumă tare. Se adaugă jumătate din cremă și se amestecă. Se toarnă și restul de cremă  și se amestecă din nou.

Pentru a monta tortul se vor înmuia pișcoturile în sucul de la ananas și se vor așeza în tavă pe pereți, de jur împrejur, apoi pe baza formei. Se pune un strat de cremă, apoi un strat de fructe, alt strat de cremă și un nou strat de fructe. Se pune și ultimul strat de cremă și se decorează cu fructe sau forme de marțipan. Eu am folosit inimioare roz de marțipan. Se dă la frigider peste noapte până când se întărește foarte bine.

Poftă bună!

IMG-20160213-WA0014

 

Reclame