RULADĂ DE SPANAC CU SOMON AFUMAT ȘI CREMĂ DE BRÂNZĂ

 

INGREDIENTE

400 grame spanac fiert și tocat mărunt

2 ouă

200 grame cașcaval ras

200 grame cremă de brânză

1 lingură unt

200 grame somon afumat

sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

Spanacul (fiert și tăiat mărunt) rece se stoarce foarte bine astfel încât să nu mai rămână deloc apă în el.

Se amestecă apoi cu ouăle (bătute înainte cu sare și piper după gust).

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se întinde tot spanacul pe ea. Deasupra se presară cașcavalul răzuit și se pune la cuptor (preîncalzit la 200°C) până ce acesta se topește bine dar să nu se rumenească. Se lasă la răcit.

După răcire, se pun fâșiile de somon. Crema de brânză se mixează cu untul, apoi se întinde deasupra somonului. Cu ajutorul hârtiei de copt rulăm ușor, apăsând. Rostogolim rulada pe folie transparentă și împachetăm.

Se dă la rece pentru câteva ore sau peste noapte. Se taie felii groase de un deget.

Poftă bună!

pagemmm

 

Anunțuri