BRIOȘE CU AFINE ȘI COCOS

INGREDIENTE (20 BRIOȘE)

4 ouă de mărime medie

320 gr făină

1 pliculeț praf de copt

100 gr unt moale

120 gr zahăr brut sau brun

1 cană lapte de cocos

1 praf de sare

1 pliculeț zahăr vanilat

2 lingurițe miere

MOD DE PREPARARE

Se amestecă făina cu praful de copt și praful de sare.

Într-un bol separat, se mixează untul moale cu zahărul brut și zahărul vanilat până ce obținem o cremă fină. Se adaugă ouăle, unul câte unul, mixând după adăugarea fiecăruia. Se toarnă laptele de cocos în acest amestec de ouă cu unt și amestecăm ușor.

La sfârșit se adaugă puțin câte puțin făina, amestecând cu telul până ce se obține o compoziție omogenă. Se pudrează afinele cu făină apoi se încorporează cu aluatul, având grijă ca acestea să nu se zdobească.

Se unge tava de brioșe cu unt și se tapetează cu făină. Se umple fiecare loc pentru brioșă cam trei sferturi. Se pun câteva afine (pudrate cu făină) deasupra.

Se lasă la copt până devin aurii. (aprox. 20-25 min).

După ce se scot din cuptor și se răcesc, se ung cu miere și se decorează cu fulgi de cocos.

Poftă bună!

20160604_15290420160604_152556

 

Anunțuri