TORT CU CREMA DE ZAHĂR ARS

Ingrediente pentru cremă

1 litru lapte

6 ouă

100 grame zahăr

2 pliculețe zahăr vanilat

Ingrediente blat

3 ouă

3 linguri zahăr

1/2 praf de copt

1 praf de sare

4 linguri făină

Ingrediente pentru decor

frișcă bătută

zahăr caramelizat

Instrucțiuni preparare cremă

Se caramelizează zahărul până capată o culoare aurie și se tapetează cu el pereții unei forme rotunde mai înalte (ce va fi pusă la cuptor) și se lasă să se răcească  (până când caramelul începe să crape). Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare până se întărește compoziția. Se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat, apoi laptele. Compoziția formată se toarnă în forma tapetată cu zahărul caramelizat. Se introduce la cuptor timp de 30, 35 min (până se încheagă și devine puțin aurie la suprafață).

Instrucțiuni preparare blat

Se mixează albușurile cu zahărul până ce devin spumă, se amestecă cu gălbenușurile. Se adaugă treptat făina și praful de copt, amestecând ușor de jos în sus până ce compoziția devine omogenă.

Se scoate vasul din cuptor și peste crema formată, se toarnă compoziția de blat.

Se introduce din nou la cuptor pentru încă 25 – 30 min. Când este gata se scoate din cupror și se lasă să se răcească minim 1 oră, apoi se răstoarnă pe un platou, lăsând vasul deasupra tortului timp de 15 min pentru ca blatul să absoarbă din siropul format. Se ridică vasul de pe el și se decorează cu frișcă și zahăr caramelizat mărunțit.

 

Reclame